třetí až pátý den na ME Laser Radial

15.07.2009 21:50

Třetí den foukal opět západní vítr ze břehu, takže loterie pokračovala. Veronika tentokrát měla více štěstí při výběru strany a zajela povzbuzující 8. a 6. místo. 

Vikimu se sice nedařili první stoupačky, ale zřejmě nezapomněl všechny triky z Príglu a po zaďáku už byl opět na špici, v cíli pak dvakrát šestý. Dan po několikahodinovém čekání na první start dal BFD a musel si počkat na další rozjížďku, kde si trochu zpravil chuť 10.místem.

Čtvrtý den se pro nedostatek větru a silný proud neodjela žádná rozjížďka, tudíž rozdělení do finálových skupin proběhlo po 6 rozjížďkách. Pro nás bylo potěšující, že všichni Češi postoupili do zlaté skupiny.

Dnes nás po ránu přivítal slabší vítr a velmi silný proud. V první odstartované rozjížďce vítr postupně slábnul a závodníci se již téměř nebyli schopni probojovávat proti proudu a proto byla rozjížďka přerušena – to nepotěšilo Veroniku s Vikim, kteří oba jeli kolem pátého místa.

Odpoledne se vítr rozfoukal až nečekaně dobře a odjely se tedy obě plánované rozjížďky. Velmi silný proud výrazně zvýhodnil pravé křídlo, na což někteří favorité značně doplatili a zajeli si škrtačku. Verča dala průměrné dojezdy 15 a 20, Viki 30 a 11 a Dan 26 a 20.

Zítra jsou na plánu poslední dvě finálové rozjížďky, které v očekávaném západním až jihozápadním větru můžou ještě pěkně zamíchat konečným pořadím.

Výsledky jsou zde.

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.