Česká Námořní Rallye 2011

10.10.2011 16:19

Počasí v Chorvatsku bylo po celou dobu konání České námořní rallye slunečné, kromě prvního foukavého dne nás provázel pouze slabý mistrál. Veronika i já jsme jeli s našimi sponzory a nutno podotknout, že se nám nad míru dařilo.

V úvodu se průběžného vedení ujala Veronika s týmem Clevelance. Naše chvilka přišla v závěrečných dlouhých etapách, kdy se na bočním kurzu projevila výhoda "šedivých" lodích v těchto podmínkách. Tím jsme smazali výhodu "modrých lodí" z úvodních dní a před poslední rozjížďkou jsme se ujali jednobodového vedení. Tým Cleverlance s Veronikou se před poslední rozjížďkou ocitl v nepříjemné situaci, kdy nesměl dovolit vyhrát lodi č.2 Hyveco, aby zůstali min. druzí. Pokud však chtěli celkově zvítězit, tak museli zároveň tuto rozjížďku sami vyhrát. Úkolem našeho týmu Kuba Libre zase bylo zabránit ve vítězství v Veronice.

Na startu si Veronika rychle chytla loď Hyveco, ale k její smůle jsme na ni posléze zaútočili  i my a chytili pro změnu ji. Toho využila loď Hyveco a uvolnila se, nicméně již nestihla dojet k výhodnější startovní bójce. Nám se podařilo větší část rozjížďky pokrývat Cleverlance a tím ji odsunout mimo dosah jedničky. Naštěstí Hyveco nevyužilo své možnosti a také se pohybovali dostatečně daleko za vedoucí skupinkou a tak se na celkovém pořadí již nic nezměnilo a nam zlato i stříbro zůstalo "doma".

Pořadí na bedně:

1. Kuba Libre (kapitán Michal Šimek, kormidlo a taktika Jakub Kozelský)

2. Cleverlance (kapitán Vít Červinka, kormidlo a taktika Veronika Fenclová)

3. Hyveco (kapitán a kormidelník Ladislav Smutný)

Pořadatele musíme pochválit za perfektní zvládnutí společenské stránky závodu a hlavně za nadstandartní mediální pokrytí.

 

Souboj Kuba Libre a Cleverlance v první rozjížďce

 

Večerní dojezd druhé rozjížďky

 

Příprava vytažení spinakeru na Kuba Libre

 

Veronika jako hlavní mediální hvězda závodu

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.