Japonsko 2

27.07.2009 10:39

Máme za sebou další dva dny našeho pobytu a také první dva dny tréninku. Převzetí lodi a měření proběhlo hladce, jen jsme si museli vybojovat výměnu křivé ploutve za novou, rovnější. Zatím tady zažíváme spíše slabší vítr, nicméně situaci komplikují dlouhé vlny z boku a celkem silný proud, navíc teď celkem silně ovlivněný rozvodněnou řekou, která ústí nedaleko závodního prostoru. Navíc tato řeka přináší velké množství přírodního odpadu, zejména pak trávu, větve, rákosí a dokonce i celé stromy. Vše se samozřejmě velmi dobře zachytává na ploutvi i kormidle.

Nicméně na břehu si opravdu užíváme pohostinnosti místních obyvatel a organizátorů. První večer jsme byli pozváni na Japonský den, zahájený bohatou hostinou a seznamováním s místními, poté jsme každý dostali kimono a byli jsme vtaženi do tance s místními geishi (netuším, jak se to správně píše). Vše je velmi vřelé, milé a působí to velmi upřímně.

Včera jsme pro změnu byli večer pozváni na výlet na nedaleký festival, který se koná na oslavu slavné bitvy poddaných proti nadvládě. Oslava spočívá v tom, že se místní muži oblečou do speciálních oděvů a pak (většinou již posilnění dávkou Saké) táhnou vozy s výjevy z této slavné bitvy. My jsme samozřejmě byli opět přivítání místní delegací (trošku to vždy vypadá, že je očekáván příjezd slavných fotbalistů), samozřejmě opět s hostinou a ochutnávkou Saké.

Dnes máme poslední tréninkový den, practice race a zítra již začíná závod na ostro. Stránky závodu jsou zde.

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.