Japonsko 3 - první závodní den

28.07.2009 21:54

První závodní den ráno vypadal na dlouhé čekání na vítr, nicméně jsme vyjeli na vodu na čas a po 20min. čekání se začala zvedat bríza. Opět šli z moře dlouhé vlny, ale tentokrát ve směru větru, takže to nebyl tak nepříjemné. Na startu první rozjížďky foukalo cca 6kn, během rozjížďky rychlost větru postupně vyšplhala až na 12kn.

Verča měla pěkný start a dokázala udržet svoji strategii držet se hodně vpravo, kde bylo o něco více větru. Na první značce točila 4. a postupně se propracovala až na 1. místo, které udržela až do cíle.

Druhá rozjížďka už byl pouze závod o to, kdo se dostane doprava jako první. To se po perfektním startu nejlépe povedlo Sophie (FRA) a na jedničce byla první. Verča neměla úplně ideální start, ale podařilo se ji rychle uvolnit a dotáhnout to na čistém větru až na pravou lay-lajnu a na bójce byla 5. a tuto pozici si udržela až do cíle.

Průběžně to znamená vedoucí pozici na rovnost bodů s Annou (USA). Předpověď na zítra je bohužel vítr zcela opačný, ze břehu, tak uvidíme, co s větrem udělají místní kopce.

Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.