Japonsko 5

30.07.2009 21:57

Poslední den kvalifikace vítr zesílil na 12-18 uzlů z již tradičního směru s jasnou strategii „co nejrychleji doprava“. Tedy klíčem k dnešnímu úspěchu byl start co nejblíže u lodě, ihned obrat doprava a co nejrychleji na pravou lay-lajnu. Kdo nestihl nastoupit do vlaku, nebo z něj vypadl, velmi rychle ztratil mnoho desítek metrů. Strategie jednoduchá, ale o to těžší ji uskutečnit.

V první rozjížďce Veronika měla opět velmi dobrý start, ale trochu dále od lodě a tím pádem i obrat doprava byl o dost později, než bylo ideální. Nicméně slušnou rychlostí se udržela čelní skupiny a návětrnou značku točila kolem desítky a tak i dokončila tuto rozjížďku.

Do druhé rozjížďku nastoupila výrazně dravěji a se startem od lodě dokázala ihned otočit vpravo. Bohužel celý pravobok bojovala s pomaleji jedoucí Španělkou Romero, ale i přesto dokázala slušně přijet na lay-lajnu a dovézt na bójku 4. Rychlými zaďáky si ještě o dvě příčky polepšila na skvělé 2. místo v cíli. Celkově zůstává na průběžném 6.místě a z této pozice také nastupuje do finálových rozjížděk.

Organizátoři stále neúnavně připravují další a další kulturní vyžití pro účastníky těchto závodu. Dnešní večerní program byl připraven v místní pevnosti, dominantně tyčící se nad městem. Kromě ukázek tanců zde byl čajový obřad, Miss kimono, lekce písmo malířství a další. Zítra nás čeká Midweek party v klubu.

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.