Semana Olímpica Canaria de Vela

09.12.2010 22:01

Stejně jako minulý rok jsme využili skvělé nabídky na přepravu lodí zdarma na závod pořádaný klubem Real Club Nautico de Gran Canaria. Lodě jsme sem poslali už v listopadu a od 14.11 zde trénujeme společně s Belgickým týmem. V minulých 4 dnech se konal závod Semana Olímpica Canaria de Vela, kterého se zúčastnila velmi slušná konkurence ve třídách 470, Laser Radial a F18. Dále zde závodili Standarty a RS-X.

Počasí je zde sice ideální co se týče teplot, ale máme tentokrát trochu smůlu na vítr, kdy převládá velmi slabý vítr. Nicméně i to je potřeba trénovat a tak i když je to psychicky velmi vyčerpávající trávíme na vodě naplánované hodiny. Po tréninku ještě následují v průměru další 2h v posilovně s tvrdou fyzickou přípravou. Naštěstí je výborně vybavená posilovna přímo v klubu, stejně tak i plavecký bazén, takže se dá během dne vše stihnout.

Ani na závody se vítr nedostavil, přestože předpověď byla vynikající. Bohužel směr byl přímo přes téměř kilometr vysokou sopku čnějící nad ostrovem, takže vítr neustále měnil směr a sílu velmi radikálním způsobem. Komisi se nakonec podařilo udělat tři celkem slušné rozjížďky ve větru 5-28 uzlů, takže nakonec po mnoha hodinách čekaní na vodě bylo možno vyhlásit reprezentativní výsledky. V Radiálech vyhrála téměř domací Alicia Cebrian (z Teneriffe), druhá byla Veronika a na třetím místě se umístila Francesca Clapcich z Itálie.

Doufejme, že se nám alespoň na závěrečných deset dnů tréninku vítr trochu umoudří a my budeme moci potrénovat i silnější vítr.


 

 

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.