Test Event Weymouth

13.08.2011 23:22

Test Event Weymouth

 

Po ME jsme si dali pořádný odpočinek a předolympijskou regatu jsme pojali vyloženě tréninkově. Příprava na závod byla minimální a ještě navíc zde před závodem prakticky nefoukalo, takže trénink byl prachbídný. Nicméně na závodě o nic nešlo, takže bylo mnohem důležitější si vyzkoušet co nového na nás pořadatelé olympiády připravili. A nebylo toho málo.

Byli představeny snad už definitivní závodní prostory. Za zmínku stoji Nothe Course, který je přímo u břehu pod pevností. Divácky perfektní lokalita (již nyní je prodáno na každý den všech 4500 vstupenek), jachtaři však z ní nadšeni příliš nejsou. Zejména u převládajícího západního větru to tady opravdu hoodně skáče. Také obecně u všech tříd jsou preferované kratší kola a více kol, což taky ne úplně všichni mají rádi. Zejména s výrazným zkrácením první stoupačky se poměrně zásadně mění strategie, jelikož laylainy se výrazně přiblížili. Mnohem důležitější je pak start a prvních 100m po startu.

Poměrně příjemnou změnou byli státní vlajky na plachtách. Ty umožňují snadnější identifikaci a celkově osvěží pohled na lodě a pořízené záběry z vody jsou mnohem přitažlivější. Není proto žádné překvapení, že vlajky budou povinné i v Perthu a nejspíše i ve World Cupu 2013. Dokonce některé třídy po vzoru 49erů chtějí tuto povinnost zahrnout i do svých třídových pravidel.

Na závodě byl také přítomen „proudař“ Hlaváček a testoval svůj model. My jsme si zase zkoušeli, jak s těmito informacemi pracovat, resp. kdy na ně můžeme klidně zapomenout :-) .

Také se ukázalo, že by bylo vhodné mít svůj vlastní kontejner v areálu Academie, tak jak to měla velká část týmů již nyní. Je to v zásadě jediný prostor, kam se dají uložit věci, kde může pracovat podpůrný tým a kde můžeme v klidu trávit čas při čekání.

Závody samy o sobě byli opět poměrně foukavé, nicméně v této roční době tady může být prakticky cokoliv a je potřeba být připraven na všechny eventuality. Veronice po chabé přípravě trochu chyběla rychlost a tak se opět trochu trápila. Navíc přidala pár chyb a to se v takto nabitém závodním poli rychle projevilo a tak nakonec skončila na 21.místě z 49 závodnic. Několik národů zde již mělo národní kvalifikace na OH a tak byli skvěle připraveni. V Radiálech to byla zejména holanďanka Marit Bouwmeester, která s velkým přehledem zvítězila. Nicméně jak už bylo řečeno na začátku, pro nás to byl pouze tréninkový závod a ještě nás tady čeká hodně týdnů tréninku před samotnou Olympijskou regatou. Ostatně hned za týden se sem vracíme na dvoutýdenní trénink...

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.