IT Regatta 2009 - výsledky

15.05.2009 10:20

Závod je za námi. Bylo sice krásně teplo a slunečno, ale bohužel vítr byl poněkud bídný. Naštěstí se každý den dostavila slabší, či silnější termika, takže se nakonec odjelo 5 rozjížděk, většinou okruhových.

Ve velmi dobré formě se ukázala loď Soft-tronik (kapt. Petr Šperka) s Veronikou Fenclovou na kormidle a trimerem Honzou Daňkem, kdy od začátku podávali velmi vyrovnané výsledky a před posledním dnem vedli na shodu bodů s ICZ. Poslední den se dlouho čekalo na vítr, který se nakonec dostavil a umožnil tak očekávaný předstartovní souboj mezi ICZ a Soft-tronikem. ICZ zcela nesmyslně útočila ještě před stažením odkladu, nicméně Soft-tronik se nenechal zastrašit touto lehce neférovou taktikou a během startovní procedury si udržel volnou cestu ke startovní čáře. V momentě startu však ICZ měla větší rychlost a podařilo se jí dostat na favorizovanou levou stranu stoupačky a pak si bezchybnou jízdou pohlídala Soft-tronik a zvítězila nejen v této rozjížďce, ale i celkově.

Naše loď SUN microsystems (já kormidlo, Honza Jedlička trimer) se od počátku potýkala s poněkud nevyrovnanými starty a prvními stoupačkami a když se k tomu přidala i pořádná smůla ve druhé rozjížďce, tak jsme po dvou dnech již nemohli příliš nezasahovat do soubojů o první místo. Nicméně bronzovou příčku jsme si bezpečně pohlídali.

Více najdete na www.itregatta.cz

foto YFA

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.