SP Kieler Woche 2009 - závěrečná zpráva

24.06.2009 21:54

Tak je po závodech. Tentokrát to nebude zpráva s úplně nejlepším koncem. Ale popořadě.

První závodní den foukalo celkem slušně, ale přecházející bouřkové mraky přinášeli velmi výrazné změny směru větru. Na to doplatila Veronika hned v první rozjížďce, kdy po 60 stupňové změně na první stpupačce točila první návětrnou bójku na konci pole. Bohužel komise neprokázala schopnost na toto zareagovat, takže na „ploché dráze“ už z toho nebylo nic lepšího než 17.místo. Ani začátek druhé rozjížďky nebyl nejlepší, nicméně skvělými zaďáky se dostala na slušné 6.místo v cíli. Druhý a třetí den jsme strávili vyhlížením větru, ale nebylo z toho nic, kromě jednoho cvičného výjezdu na vodu. Čtvrtý den se naštěstí dostavil dlouho očekávaný gradientní vítr, odpoledne přiživený brízou a podařilo se odjet zbývající 3 rozjížďky kvalifikace. Po velmi vyrovnaných výsledcích 2,2,3 se Veronika celkem pohodlně kvalifikovala do Medailové rozjížďky z 5.místa. Jen pro zajímavost – vinou ne úplně dobře napsaných plachetních směrnic se odjela kvalifikace ve dvou skupinách, které zůstali po celou dobu nezměněny, tudíž jedna polovina závodníků nikdy nejela proti druhé, finále se úplně přeskočilo a ze základní části postoupilo 10 nejlepších přímo do medailové rozjížďky. Medailová rozjížďka měla tentokrát zásadní vliv na výsledky, jelikož po 4 započítávaných rozjížďkách (jedna se škrtala) byli bodové rozestupy minimální a alespoň teoretickou šanci na vítězství měli téměř všichni.

Medailová rozjížďka se jela za poměrně slabého větru s nepříjemnými vlnami z moře. Veronika měla na startu jasnou taktiku – start od pinu a jet levý střed. Start výborný, po obratu v půlce stoupačky to vypadalo na 2.-3. místo na jedničce, ale bohužel kousek před bójkou vjela do větrné díry, kde si chvíli postála a na bójce byla na konci pole. Tentokrát ji ani zaďáky nezachránily a již se ji nepodařilo se propracovat dopředu. V cíli tedy 9.místo a propad na celkové 8.místo. Takže po rozjížďce velké zklamání...Ale objektivně vzato další pěkný výsledek... jenom jsme si už zvykli na lepší :-).

Další naší reprezentantkou na Radiálu byla Markéta Audyová. Bohužel ji zdejší podmínky příliš nesedly, navíc si dala jedno BFD, takže nakonec celkově 61.místo ze 75.

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.