Světový pohár Rolex Miami OCR 2011

01.02.2011 16:17

 

Druhý závod letošní série závodů světového poháru se konaný na Floridě v Miami.

Závod pro Veroniku tentokrát nezačal úplně dobře. První dny foukal svěží vítr a ve velmi mělkém zálivu Biscayne bay se vytvořily nepříjemně krátké vlny. Velmi rychle se ukázalo, že materiál zapůjčený od místního Laser dealera není úplně nejlepší. Veronika se potýkala kvůli měkkému stěžni s rychlostí na stoupačku. Bohužel ani na zadní vítr zpočátku nebyla rychlejší než soupeři a tak zajížděla „podprůměrné“ výsledky na začátku druhé desítky. Po třech dnech tak figurovala na průběžném 15. místě.

Čtvrtý den se povětrnostní situace trochu změnila a Veronice se již podařilo najít ten správný recept na místní podmínky a bylo to hned znát na výsledcích. Zejména na kurzech po větru začala být velmi rychlá a získávala hodně cenný bodů a s dojezdy 5, 10, 2, 1 si na konci značně zlepšila náladu i průběžné umístění.

Po pěti dnech a deseti rozjížďkách tak nastupovala do medailové rozjížďky ze sedmého místa. Zde si mohla o jedno místo polepšit, nebo o dvě pohoršit. Rozjížďka se jela v závětří věžáků Miami city a tak byl vítr velmi nestabilní a průběžné pořadí desítky nejlepších závodnic se rychle měnilo. Veronika byla opět nejrychlejší na zaďák a tak si udržela své nejdůležitější soupeře za sebou a tak vytěžila z medailovky maximum posunem na konečné 6.místo. Závod, stejně jako loni, ovládla zcela suveréně místní jachtařka Railey Paige.

Celkové pocity ze závodu jsou celkem uspokojivé. Sparing partnerka Evi Van Acker dojela na 3. místě, což naznačuje, že společná zimní příprava postupuje správným směrem. Další třítýdenní tréninkový kemp nás čeká v Las Palmas na konci února a poté již započne evropská sezóna závodem světového poháru na Mallorce.

Laser Radial (58 lodí z 26 zemí)

  1. Railey Paige USA, 33b

  2. Steayerd Sarah FRA, 56b

  3. Evi Van Acker, BEL, 56b

 

  1. Veronika Fenclová CZE, 91b

 

Laser Standart (102 lodí)

  1. Rasmus Myrgren SWE, 38b

  2. Julio Alsogaray ARG, 41b

  3. Paul Goodison GBR, 43b

 

  1. Martin Trčka CZE

  1. Viktor Teplý CZE

 

Miami, 30.1.2011

Jakub Kozelský, trenér

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.