Veronika opět na podiu

01.06.2009 14:12

Medemblik nás přivítal nezvykle hezkým, i když chladným počasím a na 4 tréninkové dny nám přichystal příjemný střední vítr. Před závodem přešla studená fronta za níž následovalo velmi silné proudění ze severu.

Ve větru o síle 20-30 uzlů odjeli Radiály tři rozjížďky a Standardy dvě. Pro český laser tým to neznamenalo úplně úspěšný den, neb Martin musel z technických důvodů odstoupit z první rozjížďky a druhou již nestihl a Veronika zahájila dvěma 17. místy, nicméně ve třetí rozjížďce dokázala svoji dobrou fyzickou připravenost a vylepšila si skóre 3. místem.

Další dny přinesly již poněkud slabší vítr, nicméně opět připomněly závodníkům, čím je tento závod tak specifický a velmi přísně posuzované předčasné starty začali decimovat závodní pole. Hned ve 4. rozjížďce Radiálů bylo během jednoho startu identifikováno 26 lodí. K velkému překvapení Veroniky se na tabuli objevilo i její číslo 05, nicméně při žádosti o nápravu se nám podařilo prokázat, že nebyla přes čáru a identifikována byla jiná loď, které na levé straně chyběla jedna číslice a zbyla jí tam pouze pětka. V dalších rozjížďkách již pravidelně dojížděla na předních pozicích a díky vyrovnaným výsledků a bez větších chyb se postupně „prokousávala“ vzhůru v průběžném pořadí. Před poslední kvalifikační rozjížďkou se ujala vedení s desetibodovým náskokem, nicméně ani jí se nevyhnul jeden ulitý start a do medailové rozjížďky tak sice nastupovala z 1. místa, ale na shodu bodu s dánkou Lindberg a jen velmi malým odstupem od Taťjány Drozdovské, Anny Tunnicliffe, Railey Paige a další dánky Foght. V medailové rozjížďce, kde opět foukal velmi silný vítr dokázala Taťjana impozantně sjet první zaďák a zaslouženě zvítězila v této rozjížďce i celkově. Dánka Lindberg se nechala strhnout holanďankou Marit, která si spletla počet kol a nechala se předjet Taťjanou a skončila celkově druhá. Veronika si dojela pro 4.místo, což ji zajistilo celkově výborné 3. místo.

Také Martin měl velmi dobrou rychlost ve všech podmínkách a po dobrých startech se pravidelně objevoval v popředí závodního pole. Bohužel dvě neodjeté rozjížďky a Black flag z 8. místa ve 3. rozjížďce jej posunuli za bránu zlaté skupiny. Ve stříbrné skupině pak dle očekávání dominoval a dvě rozjížďky přesvědčivě vyhrál. Celkové 61.místo ze 112 je sice pro něj určitě zklamáním, nicméně si zde ověřil, že i v těchto podmínkách dokáže držet krok i s těmi nejlepšími.

 V celkovém pořadí Světového poháru se Veronika posunula již na 3. místo za Annu Tunnicliffe (USA) a Tinu Mihelic (CRO) - více zde.

 VeronikaFenclova.cz

 

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.