Výsledek ankety Jachtař roku 2009 na SailFaster.cz

24.01.2010 03:33

Dnes proběhlo oficiální hlasování v anketě Jachtař a Jachtařka roku 2009 na konferenci ČSJ jejíž výsledek se dozvíme 3.2.2010 při slavnostním předávání titulů. Její skutečný výsledek nám do té doby bude zahalen tajemstvím.

Nicméně neoficiální anketa na SailFaster.cz nám lecos napověděla. V kategorii ženy je jasným favoritem Veronika Fenclová (20 hlasů z 22) a rozhodně to není překvapení. Zejména začátek minulé sezóny měla famózní a z jejího pohledu je jen škoda, že se již letos nevyhlašuje celkový vítěz.

Za to v kategorii mužů bude souboj zřejmě mnohem těsnější a jen těžko lze odhadnout vítěze. Podle naší malé ankety zvítězili na shodu bodů Martin Trčka a Richard Vojta (oba 6 bodů z 19), třetí pak skončil Michal Maier (se 3 body). Podle mne se rozhodne právě mezi těmito jachtaři. Překvapením může však být i Tomáš Vika, mimo jiné hlavní favorit v kategorii juniorů. Bude se rozhodovat mezi „klasikou“ Trka, Majčus, Vojta, nebo zaujme mládí? Všichni čtyři podávali letos velmi slušné výsledky, nicméně nikdo z nich výrazněji nevyčnívá nad ostatními.

 

Blíží se nám Americký pohár ve Valencii, takže nová anketa je jasná. Kráska, nebo zvíře? Alinghi , nebo BMW Oracle?

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.